Ondersteuning & Training

Ervaring

Door het jarenlange kweken van verschillende vissoorten heeft Topaal veel kennis opgedaan in de technieken van de visteelt/viskweek en filtersystemen. Claresse Visverwerking heeft veel kennis en ervaring met het verwerken en verpakken van vis.

Hierdoor zijn we instaat om zowel complete inrichtingen van kwekerijen en verwerkingen te leveren als opleidingen en cursussen.

Kwekerijen

Een goede kwekerij is belangrijk voor de kwaliteit van de vis. Maar ook zijn de arbeid en energieverbruik belangrijke punten. Om die twee punten zo laag en de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden is een hoogwaardig systeem nodig.

Waar vooral naar gekeken wordt is:

Kwaliteit van de vis
Er zijn een hoop verschillende vissoorten die elk zijn eigen eigenschappen heeft. Het doel is om het zo prettig mogelijk te maken voor de vis. Een systeem aangepast op de vissoort resulteert in goede voerconversies en in de kwaliteit van het visvlees.

Een alarmsysteem op verschillende parameters zorgt voor een waarborging van de kwaliteit.

Water en energieverbruik
Water en energie zijn beide dure factoren. Deze willen we daarom zo min mogelijk gebruiken. Door een circulatie te hebben van water die zo min mogelijk pompen nodig heeft wordt het energieverbruik geminimaliseerd en is de kwekerij onderhoudsvriendelijker.

Het waterverbruik wordt door een waterzuivering zo laag mogelijk gehouden.

Arbeid
Arbeid in Europa is relatief duur. Daardoor wordt er veel aandacht besteed aan systemen die deze arbeid verminderen.

Denk aan automatische voersystemen, dataopslag en alarmering.

Filter Systemen

Een waterzuivering is essentieel om te verversen en de meststoffen te scheiden. Door een goede waterzuivering is verversing minimaal en kun je het warme water van de kwekerij behouden.

Door middel van de juiste systemen zijn de meststoffen te scheiden tot aan vaste stof die weer gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld in de tuinbouw.

Verwerkingslijnen

Doordat we zelf vis verwerken, hebben we ervaring in verwerkingslijnen en hygiëneconcepten. Denk aan het werken volgens HACCP en BRC.

We kijken graag met u naar oplossingen van processen en het ontwerpen van een verwerkingslijn. Ook kunt u bij ons terecht voor oplossingen en advies bij een bestaande lijn.

Voor machines en materialen kunt u kijken op onze verkooppagina.

Opleidingen & Cursussen

Cursussen en opleidingen kunnen o.a. gegeven worden over het kweken en vermenigvuldigen van vis en alles wat daarbij komt kijken.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.