Verwerking

Claressefillet

Het eindproduct wordt voornamelijk geleverd in tempex doosjes van 3 of 5 kg. Deze zijn beschikbaar in verschillende maatvoeringen. Volgens de wensen van de klant zijn er ook andere verpakkingen mogelijk (bedrukking, andere maten, andere gewichten).

Dagelijks gaat de dagproductie naar de klant.

Kwaliteit & Traceerbaarheid

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Claresse Visverwerking en er wordt dan ook volgens HACCP richtlijnen gewerkt. In de verwerking gaat de vis door een lijn waar de bewerkingen deels machinaal en deels handmatig zijn. Hygiëne en koeling zijn uiteraard hele belangrijke punten. Elke dag nadat de gewenste hoeveelheid vis is verwerkt, wordt alles grondig gereinigd en ontsmet.

Alle producten zijn vanaf de klant terug te traceren tot de geboorte en de ouderdieren. Dit kan snel en gemakkelijk door een goed uitgedacht codesysteem. Zo blijven vissen uit eenzelfde kweek altijd bij elkaar gedurende het kweekproces. Bij de verwerking krijgt elke daggroep een unieke code die weer terug linkt naar de kweekcodes.

We nemen de voedselveiligheid uiterst serieus en willen dat dit goed geregeld is binnen onze organisatie. Het afgelopen jaar heeft het hele team van Claresse Visverwerking zich ingezet om te komen tot een hogere voedselveiligheid en we zijn heel trots het BRC certificaat Global Standard for Food Safety volgens versie 6 te hebben ontvangen.